SAVETI RO PROBA

Ce este zahărul din curmale și 6 beneficii ale consumului său

Ce este zahărul din curmale și 6 beneficii ale consumului său
Ce este zahărul din curmale și 6 beneficii ale consumului său

Fructele palmierului - curmalele dulci - sunt un dar unic al naturii, plin de beneficii minunate pentru sănătatea noastră. În vremurile antice, curmalele au fost hrana de bază în Orientul Mijlociu și Africa de Nord, iar odată ce au devenit disponibile în întreaga lume, au devenit instant o ispită dulce preferată de toți, mai ales de iubitorii unui stil de viață sănătos.

În afara faptului că este ca o bomboană naturală cu care natura ne răsfață, putem să ne bucurăm de curmale și sub formă de zahăr - da, același zahăr pe care îl presărăm peste salata de fructe și îl adăugăm în biscuiți și dulciurile noastre preferate, dar natural, nerafinat și pur.

Obținut prin măcinarea curmalelor uscate, zahărul din curmale își păstrează calitățile valoroase găsite în fructe, și anume:
  • Sursă benefică de energie - concentrația ridicată de vitamina B5 din curmale îmbunătățește capacitatea noastră de lucru și concentrare.

  • Fortifică organismul - conține o varietate de nutrienți, inclusiv vitamine și minerale precum fier, potasiu, magneziu, recomandate pentru anemia cu deficit de fier și în timpul sarcinii, precum și pentru reglarea tensiunii arteriale.

  • Stimulează metabolismul - deoarece curmalele sunt extrem de bogate în fibre, ele ajută în mod plăcut la funcționarea tractului gastro-intestinal.

  • Conține acid acetilsalicilic natural - unul dintre motivele pentru care, în antichitate, curmalele se foloseau ca remediu pentru răceli și dureri de cap, se datorează prezenței unor substanțe găsite în fructe, similare cu acest medicament utilizat deseori.

  • Ne menține tineri - prezența antioxidanților este un avantaj major în lupta împotriva trecerii timpului.

  • Este nerafinat - curmalele nu sunt tratate termic, adică avem un produs natural cu aromă și gust autentic.
Dulce și benefic, zahărul exotic din curmale este original, natural și hrănitor, iar fibrele dietetice din acesta sunt un regulator natural al poftei de mâncare și al aportului caloric.

Există multe modalități de a-l utiliza – îl puteți adăuga în brioșe, biscuiți, muesli, bomboane sănătoase și pâine dietetică. Datorită conținutului ridicat de fibre, nu se dizolvă bine în lichide.

Vă recomandăm să încercați propunerea noastră pentru pâine vegană cu banane și zahăr din curmale.