RETETE

Cheesecake cu dovleac și zahăr brun, fără coacere - Luci Evtimova

Cheesecake cu dovleac și zahăr brun, fără coacere - Luci Evtimova

INGREDIENTE

pentru blat
  • 2 căni biscuiți de ceai (puteți amesteca și biscuiți cu musli)
  • 150 ml unt topit
  • 1-2 lingurițe de condimente pentru dovleac (amestec de cantități variate de scorțișoară, ghimbir, cuișoare și nucșoară)

pentru cremă
  • aproximativ 3 lingurițe piure de dovleac
  • 500 g cremă de brânză
  • 250 ml frișcă

Suplimentar
  • 100 g ciocolată neagră de calitate
  • 50 g cacao neagră
  • 2 – 3 linguri zahăr de cocos PASSIFLORA
  • 1/2 – 1 cană zahăr brun pudră PASSIFLORA

MOD DE PREPARARE

Mărunțiți biscuiții și musli-ul într-un tocător de bucătărie.

Turnați amestecul într-o formă de tort cu perete detașabil cu diametrul de 24 de cm și adăugați condimentele pentru dovleac.

Puteți adăuga, de asemenea, o linguriță de zahăr de cocos dacă ați folosit mai puțini biscuiți și mai mult musli pentru a obține dulceața dorită.

La final, adăugați untul topit și amestecați totul.

Nivelați amestecul cu ajutorul unei linguri sau a fundului unei căni plate pentru a forma o crustă uniformă.

Puneți la frigider pentru a se întări ușor, iar în acest timp pregătiți umplutura.

Împărțiți dovleacul în două părți și după ce radeți una dintre părți, amestecați cu zahăr de cocos. Veți observa că această parte va avea o culoare mai închisă și va fi folosită pentru stratul de ciocolată al cheesecake-ului.

Radeți cealaltă parte a dovleacului și amestecați cu zahărul pudră brun, în funcție de cât de dulce este dovleacul.

La ambele părți adăugați, dacă doriți, și puțin condiment pudră pentru dovleac pentru a intensifica aroma de toamnă a desertului.

Într-un mixer, bateți brânza de vaci (la temperatura camerei) și apoi adăugați smântâna. Bateți din nou până obțineți un amestec cremos, dens.

Impărțiți-l și pe acesta în două părți.

Adăugați prima parte la dovleacul cu zahăr brun și amestecați până obțineți o cremă uniformă.

Apoi, adăugați 100 g din ciocolata neagră rasă și cacaoa neagră. Puteți să renunțați la ciocolată dacă doriți, cacaoa va colora suficient.

Turnați crema densă peste baza cheesecake-ului și puneți la frigider în timp ce pregătiți a doua parte, de culoare mai deschisă a desertului.

Amestecați cea de-a doua parte a dovleacului cu cea de-a doua jumătăți a cremei de brânză, iar dacă doriți, puteți adăuga ciocolată albă aici. Dacă doriți să intensificați culoarea galbenă a desertului în mod natural, puteți adăuga o linguriță de turmeric, dar eu am decis să las desertul așa cum este.

Turnați și a doua parte a cremei peste prima și lăsați cheesecake-ul să se răcească în frigider peste noapte (sau cel puțin câteva ore).

Pentru decor - a doua zi, am decorat spontan folosind un topping de ciocolată făcut în casă, câteva bomboane de ciocolată în motive de toamnă și câteva migdale din musli.
Zahărul din cocos