РЕЦЕПТИ

Новогодишна медена торта с кафява и кокосова захар

Новогодишна медена торта с кафява и кокосова захар Пасифлора

ПРОДУКТИ:

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1.Разбийте яйцата. Добавете меда, кокосовата захар и маслото. Поставете ги на водна баня до получаването на еднородна смес.
2. Прибавете содата, а после и брашното и разбъркайте добре. На хартия за печене начертайте кръг с диаметър около 23-25 см. и върху него разпределете част от тестото.
3. Изпечете блата на 200 градуса за 5-7 минути до златисто, и още топъл, го изрежете по предварително очертаните граници. Отстранете хартията. Повторете процедурата до привършване на сместа.
4. Крема пригответе, като разбиете консервата дулсе де лече и по малко добавяте сметаната. Един по един поставяйте блатовете във форма за торта със същия диаметър и мажете богато с крем. Накрая оставете тортата да стегне.
5. За покритие направете крем, като смесите останалите сметана, маскарпоне, пудра захар и ванилия. Отстранете формата и намажете тортата.
6. Поръсете с пудрата захар и полейте тортата по края с разтопен шоколад. След като стегне, я украсете с боровинки, малини, нар, орехи и елхови клонки за празнично настроение.
Кафява пудра захар Кокосова захар