RETETE

Tartă cu zahăr brun, piersici, zmeură și cimbru

INGREDIENTE

pentru umpluturăproduse pentru aluatpentru garnitură

MOD DE PREPARARE

Începeți prepararea cremei pentru tartă pentru a avea timp să se răcească.

Într-un bol, bateți gălbenușurile și zahărul brun, apoi adăugați zahărul vanilat, amidonul de porumb și sarea. Amestecați bine și adăugați frunzele de cimbru.

Într-o cratiță, încălziți laptele și smântâna și lăsați-le să fiarbă.

Cu ajutorul unui mixer, turnați amestecul lichid fierbinte peste amestecul de gălbenușuri în porții mici, amestecând încontinuu.

Turnați crema într-o cratiță și fierbeți la foc mediu timp de 5 minute, amestecând constant, până când crema devine consistentă.

Transferați crema într-un bol și acoperiți strâns cu folie pentru a preveni formarea unei cruste. Răciți crema în frigider timp de cel puțin 2 ore.

Într-un blender de bucătărie, amestecați zahărul, făina, untul rece și sarea. Amestecați până când obțineți firimituri.

Adăugați oul, smântâna, vanilia și frunzele de cimbru. Amestecați din nou până când obțineți un aluat omogen.

Transferați aluatul pe blatul de lucru și frământați-l rapid cu mâinile. Aduceți la o formă rotundă, înfășurați-l în folie și lăsați-l în frigider timp de 30 de minute.

Întindeți aluatul răcit pe o suprafață ușor presărată cu făină, astfel încât să fie puțin mai mare decât fundul formei de copt.

Cu grijă, transferați aluatul în forma de tartă, presându-l ușor înspre pereții laterali și înțepați fundul cu o furculiță.

Puneți hârtie de copt deasupra aluatului și umpleți-o cu boabe sau bile ceramice pentru copt.

Coaceți blatul timp de 20 de minute într-un cuptor preîncălzit la 190 de grade. Apoi, îndepărtați greutățile și hârtia de copt și coaceți încă 15 minute până când crusta devine aurie.

În timp ce crusta se coace, pregătiți piersicile.

Într-o cratiță, puneți zahărul brun și untul și lăsați-le să caramelizate. Adăugați piersicile tăiate în sferturi, amestecați și lăsați-le să elibereze sucul timp de 2-3 minute.

Luați cratița de pe foc și lăsați puțin să se răcească.

Scoateți blatul de tartă din cuptor și lăsați-o să se răcească complet. Apoi, transferați într-un bol mare și tartinați cu crema preparată.

Așezați piersicile deasupra cremei, turnați sucul eliberat, adăugați mure proaspete și frunze de cimbru.
Zahărul brun nerafinat Sare fină de Himalaya