RETETE

Tort cu mousse din cacao cu zahăr din curmale și zmeură

Tort cu mousse din cacao cu zahăr din curmale și zmeură

INGREDIENTE

Pentru aluatul de bază:


Pentru mousse-ul de cacao:


Pentru mousseul de zmeură:
  • 200 ml lapte (de vacă sau lapte de nucă)
  • 1 linguriță (200 ml) zmeură congelată
  • 5 g gelatină
  • ⅓ linguriță zahar din curmale PASSIFLORA
  • 200 ml de smântână

MOD DE PREPARARE

Amestecați puțin din musli, fulgii de cocos, untul de arahide și zahărul din curmale într-un mixer. Trebuie să obțineți un aluat moale și elastic, pe care să-l puteți așeza ușor pe fundul unei forme de tort cu marginile detașabile, cu un diametru de 20 de centimetri.

Puneți-l în frigider pentru a se întări și apoi începeți să pregătiți straturile de cremă.

În primul rând, lăsați un pachet de gelatină în puțină apă rece. Separat, într-o cratiță, puneți la foc mis și amestecați lapte, cacao și zahăr.

După ce amestecul se încălzește suficient și devine un sos de ciocolată lucios, adăugați jumătate din pachetul de gelatină și amestecați până se dizolvă, tot la foc mic (este important ca amestecul să nu clocotească).

Separat, bateți smântâna până devine spumoasă. (Puteți folosi smântână obișnuită, fermentată sau iaurt grecesc dacă doriți ca desertul să fie mai ușor, dar nu veți obține aceeași textură aerată).

Lăsați amestecul de cacao să se răcească ușor pentru a nu topi smântâna și începeți să îl adăugați treptat la smântână, amestecând pentru a obține o cremă pufoasă de cacao. Turnați-o peste baza de tort care s-a întărit deja și puneți-o în frigider sau congelator.

În cratița în care ați pregătit sosul de cacao, adăugați laptele, zahărul și zmeura congelată. Puneți pe foc pentru a se încălzi și apoi pisați-le. Adăugați restul de gelatină și încălziți încă o dată la foc mic până se dizolvă complet.

Răciți ușor sosul de zmeură și adăugați-l la smântână, amestecând treptat.

Turnați crema peste stratul de cacao deja întărit, nivelând-o, și lăsați-o la răcit în frigider.Sfat: Zahărul din curmale este practic amestec de nuci măcinate uscate, de aceea este mai mult un praf și nu se dizolvă complet în apă, dar este un excelent agent de îngroșare pentru o multitudine de creme.Recomandare: Decorarea constă în smântână bătută și iaurt grecesc, trandafiri uscați, curmale uscate și decor comestibil de mușchi.
Zahărul din curmale