РЕЦЕПТИ

Десерт с бутер тесто и карамелен крем с кафява захар

Десерт с бутер тесто и карамелен крем с кафява захар Пасифлора

ПРОДУКТИ:

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Разточете бутер тестото на тънък лист с размери около 30 на 32 см и го разрежете на 14 ленти. Тъй като всяка от тях ще бухне при печене, ги наредете на части в тавичка, в която сте сложили хартия за печене и печете на 200 градуса до порозовяване за около 10 минути.
  2. Извадете ги, за да се охладят и сложете следващата тава.
  3. През това време на котлона сложете да се карамелизира на средна температура кафявата захар съвсем леко, за да не прегори и да стане горчива.
  4. След като карамелът е готов, сложете в купа нишестето, ванилията и прибавете малко по малко от млякото, така че да стане на кашичка, а след това и на гъста течност като за боза. Така ще предотвратите появата на бучки.
  5. Прибавете останалото мляко към карамеления крем и оставете на тих огън да заври и да се разтвори в млякото карамела на дъното. Периодично разбърквайки с бъркалката.
  6. След като се е разтворил карамелът напълно, прибавете нишестената смес и бъркайте енергично до сгъстяване на крема. Прибавете накрая и маслото.
  7. Оставете кремът леко да се охлади, за да не ви пари, а през това време сложете върху лист стреч фолио от бутер пръчките. Ако работите с крема докато е още леко топъл, пънчето ще е по-лесно за разрязване, защото ще омекоти тестото.
  8. Редете пръчки тесто и крем в нещо като широка пирамида, но след като е готова, я завийте със стреч фолиото на стегнат салам и така оставете да стегне в хладилника.
  9. На следващия ден или по-късно, запечете за кратко в сух тиган филираните бадеми и облепете с тях цялото пънче, щом махнете фолиото.
Кафява захар